Tuesday 7 January 2014

Ceva prospaturi?Diabetici nou descoperiti?:))

Nu sunt rautacios si nici nu ma bucur de capra vecinului....Serios!Prietenii mei ma cunosc si stiu ca de obicei fac haz de necaz, ba chiar sunt recunoscut pentru glumele mele "proaste".
Departe de mine gandul de a face pe vreun diabetic sa simta ghinionist sau nefericit.Cel putin nu mai mult decat se simte deja!Na, ca iar am zis-o:)
Adevarul e ca cel mai greu este sa te obisnuiesti cu ideea ca e pentru totdeauna.Adica "toata viata am sa fac injectii?"Da, toata viata ai sa faci injectii(dar nu asta este problema majora, ci glicemiile ridicate, riscul crescut al bolilor asociate, hipoglicemiile, nervii, etc)
Am citit de curand despre "pancreasul artificial", care de fapt am senzatia ca este doar o pompa de insulina mai performanta care lucreaza in acelasi timp cu un GMC.Ma rog, bine ca se lucreaza...
Ideea de baza pentru "prospaturi": Nu va panicati, cititi cat mai mult despre diabet, invatati-va corpul si reactiile si fiti cumpatati!
Bafta si un an nou fara dezechilibru!

23 comments:

  1. Buna Dragos
    Din pacate diabetul apare uneori prea repede...Baiatul meu are maine poimaine 15 ani si de un an jumate facem insulina,Dar, ce sa facem, asta e viata cu rele cu bune trebuie sa mergem mai departe.
    Valori glicemice bunicele...mai ales ca au fost si sarbatori si ne-am mai infructat din ce e interzis.
    O seara fain va doresc.

    ReplyDelete
  2. Salut Dragos,
    La multi ani cu glicemii bune!
    In alta ordine de idei, ''prospatura'' nu prea sunt pentru ca am devenit bun ''prieten'' cu insulina de mai bine de 7 ani.
    Nedumerirea mea urmatoarea: in tot acest rastimp hemoglobina am avut-o sub 6.5, lipidele in limite normale (statine), tensiunea arteriala buna cu o usoara pre-hipertensiune (lisinopril de 2.5 mg), ochii, rinichii si ficatul, ok si totusi sunt nemultumit de raportul dintre albumina si creatinina, raport usor crescut de 5 care s-ar interpreta ca rinichii au ceva problem - drept este ca nu am discutat despre acestea cu medicul, rezultatele analizelor primindu-le acasa dupa consultatia de la spital. Intrebarea mea este daca tu te-ai confruntat cu o astfel de situatie? Sper din suflet sa-ti faci putin timp liber si sa-ti spui parerea!
    Cu stima,
    Grig

    PS: nu locuiesc in Romania, sunt purtator de pompa de la diagnosticare

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salut Grig.Sunt departe de a fi un specialist, asa ca ma abtin sa dau sfaturi de ordin medical...E posibil totusi ca neavand si un senzor, sa fii avut hiperglicemii de-a lungul anilor impanate cu multe hipo-uri care sa "ajutat" acest rezultat relativ bun al hemoglobinei!Pe de alta parte am tot auzit de cazuri de diabet aparent f echilibrat cu multe modificari din astea.Cel mai bine este sa vezi ce zice medicul tau:))Bafta

      Delete
    2. Salut Dragos.
      Multumesc de raspuns. Desigur, ai dreptate intr-o mare masura, dar, in ceea ce ma priveste, nu am avut glicemii super mari, maximele au fost in jur de 10-12 mmol (180-210 mg) si acestea pentru perioade scurte de timp-1-2 ore-pt ca ma testez destul de des, media fiind in jur de 6-7 mmol. Am vrut sa-ti cunosc parerea pentru ca din ce am citit tu ai avut uneori si glicemii mai mari de 300 mg si eram curios daca ai discutat cu medicul personal despre raportul albumina/creatinina si daca in cazul tau acesta este unul normal. Una peste alta, iti doresc analize bune. In ceea ce ma priveste, luna viitoare o sa discut cu medicul de familie, pe specialist o sa-l vad, din pacate, in decembrie. Glicemii super!

      Delete
  3. In primul rind La multi ani si un 2014 exact asa cum ti-l doresti. 'Prospaturi' din pacate tot apar -constat asta pe blogul meu sau pe e-mail ptr cei care inca nu indraznesc sa se expuna 'public' pe blog aleg aceasta cale. Important insa este faptul ca ne gasim unii pe altii iar in final intelegem ca asta e! and 'the show must go on' in cel mai normal mod cu putinta. M-a bucurat foarte mult ca urmare postarilor ref achizitia noastra a unui senzor de glicemie Dexcom G4 tot mai dulcinei apeleaza la aceasta 'jucarie' atit de eficienta si folositoare in monitorizarea glicemiei si pastrarea unui control bun. Cit despre 'pancreasul artificial' marea realizarea va fi ca acesta va face munca noastra avind incorporat si glucagenul astfel incit prin corelarea dintre partea de pompa si GMC, acesta 'va arunca' la nevoie in organism atit insulina cit si glucagen. Pentru cei ce n-au vazut filmuletul cu tabara de diabet unde se testeaza in prezent acest 'pancreas artificila' copiez aici linkul respectiv http://www.youtube.com/watch?v=06rpdVs0okE&feature=share Din punctul meu de vedere important este, asa cum ai zis si tu ca se lucreaza in acest sens, si astept cu nerabdare momentul in care poate cei de la Insulet, sau poate altii, vor corela sistemul OmniPod-ului (singura pompa wireless) cu cel al Dexcom-ului astfel incit produsul final 'pancreas artificial' sa fie wireless si nu cu catetere asa cum este cel din trials. Glicemii bune si la cit mai multe postari in 2014 ca crede-ma ca 'le vinam'. Esti modelul romanesc de 'dulcinel' cu care ne mindrim si pe care-l prezint copilei mele cind ii spun ca se poate...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buna Ioana si la multi ani!Tot spun ca imi iau si eu un Dexcom 4, l-am gasit mult mai ieftin direct in UK...Glicemii bune va doresc!

      Delete
  4. Pot sa te intreb care este pretul de Uk? Eu l-am luat din Italia cu 1100 kitul, dar ulterior am aflat ca cel mai ieftin ar fi in Olanda -918 eur kitul. Olanda a fost apoi verificata si de alti dulcinei -la o numaratoare rapida stiu 10 dulcinei care au achizitionat G4 in ultimii 2 ani, majoritatea in ultima perioada, din Olanda, urmare postarilor mele despre el http://www.noisidiabetul.ro/senzorul-de-glicemie-dexcom-g4-achizitia/ si http://www.noisidiabetul.ro/senzorul-de-glicemie-dexcom-g4-montarea/. Tinind cont ca dupa 6 luni trebuie sa ne regrupam iar pentru a inlocui transmitatorul (inteleg ca durata lui de viata ar fin intre 6 luni si 1 an) este insteresant de aflat daca sunt preturi mai bune pe altundeva. In prezent senzorii ii luam din Olanda. Zi frumoasa.

    ReplyDelete
  5. am senzori dexcom g4 la 300 lei bucata. am sisteme g4 noi la 1000 de euro. 0743151927

    ReplyDelete
  6. senzori dexcom g4 la 250 de lei bucata. sisteme g4 de la dexcom la 4100 de lei.

    ReplyDelete
  7. Postarea este cam veche, dar noi, din pacate, acum facem cuostinta cu noul "prieten" - diabetul. Deci da, ne incadram la prospaturi. Fetita mea de 1 an si 2 luni saptamana trecuta a fost diagnosticata cu diabet tip 1. Nu stiu de unde si cum ne-am ales cu aceasta relatie de-o viata. Mai ales ca ea a mancat doar alimente bio/eco de la tara, alaptata 100% fara o picatura de lapte praf, fara bunici si strabunici cu diabet....
    Acum este foarte greu...inca ma culc noaptea cu gandul ca ma voi trezi dimineata si totul va fi ca inainte. Sper ca timpul sa ne vindece "gandurile", ca corpul nu mai poate fi vindecat, si sa mergem inainte cu capul sus si optimisti.
    Nu stiu daca pot spune "ma bucur" ca tu (Dragos) ai diabet, pentru ca esti una dintre putinele persoane publice din Romania pe care le respect. Si nici nu as fi crezut ca ai diabet.
    Numai bine si glicemii bune.

    ReplyDelete
  8. https://www.indiegogo.com/projects/infrav-no-blood-glucose-vital-signs-monitor-watch#/
    ar fi perfect sa putem cumpara!

    ReplyDelete
  9. Buna ziua. Eu am diabet descoperit la 1 an si 9 luni, sotul de la 15 ani. Fiica noastra de 10 luni a mostenit si ea boala noastra.Suntem ingrozitor de speriati, ma simt in mare parte vinovata ca prin dorinta si inconstienta mea de a avea un copil,ii provoc atata suferinta.Azi am vb cu medicul si mi a recomandat un Freestyle libre,costurile viitoare fiind mult mai mici decat la Dexcom...nu stiu deloc ce sa zic,desi cunoastem bine biala, ne simtim ca la inceput...fiica noastra e mult prea mica si nevinovata, nu stiu cum vom face fata situatiei.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Imi pare rau sa aud...Din fericire, dupa cum stiti si voi, diabetul este o afectiune cu care poti sa traiesti foarte comod o viata lunga.MIrcea Albulescu are diabet de 50 de ani si cand i s-a declansat el trebuia sa iti fierbi seringile la spirtiera si puteai sa te testezi o data pe luna.Este adevarat ca pentru copii este muuuult mai complicat, dar vad ca se fac descoperiri din ce in ce mai spectaculoase in domeniu.Multa sanatate si incercati sa o faceti sa se simta speciala avand diabet, eu asa ma simt:))

      Delete
  10. Dragos ,pate ai ptea face cva sa ne ajuti sa acizitionam aparate de la dexcom,ce zici te gandesti la o varianta,nu zic gratis doar preturi mai acesibile .

    ReplyDelete
  11. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  12. Dragos ai putea face cva sa ne ajuti sa achizitionam aparate de la dexcom,ce zici te gandesti la o varianta,nu zic gratis doar preturi mai acesibile .

    ReplyDelete
  13. Dragos ai putea face cva sa ne ajuti sa achizitionam aparate de la dexcom,ce zici te gandesti la o varianta,nu zic gratis doar preturi mai acesibile .

    ReplyDelete
  14. Dragos ai putea face cva sa ne ajuti sa achizitionam aparate de la dexcom,ce zici te gandesti la o varianta,nu zic gratis doar preturi mai acesibile .

    ReplyDelete
  15. Pfuuu.Ar fi bine sa reusesc, din pacate "capitalul meu de imagine" nu e chiar asa puternic.Dar e o idee, am sa ma gandesc, merci pt sugestie!

    ReplyDelete
  16. eu am diabet de la varsta de 22 de ani anul asta am implinit zece ani cu diabetul in viata mea...sunt o persoana care are grija de glicemiile ei indiferent ca trebuie sa testez de mimim 6 7 ori pe zi vara chiar de 10 ori....a fost greu sa aflu acest diagnostic dar tot eu am zis voi avea grija sa imi fie bine:)au trecut 10 ani si dupa atata timp eu imi mai canteresc mancarea daca ma aflu acasa desi stiu cat sunt aproximativ 100 grame de paste...ultima hemoglobina a fost 5.9:).Ai dreptate apar multe chestii noi si putem avem grija de noi totusi este o boala costisitoare...statul nu iti asigura niste amarate de ace ce sa mai vb de teste suficiente...pana la urma fiecare se descurca cum poate...eu am noroc reusesc sa imi cumpar tot ce imi trebuie dar majoritatea nu sunt ca mine...din pacate..

    ReplyDelete
  17. Prospatura aici!:)) Chiar de ziua pacalelilor, de 1 aprilie 2017 am fost diagnosticata la varsta de 23 de ani. Pentru mine a fost foarte usoara si rapida acceptarea si asumarea noului, motiv pentru care am inceput sa povestesc experienta mea pe blogul meu inesnerina.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pai ce sa spun, welcome! Desi era mai placut sa nu intri in club.

      Delete