Tuesday 15 April 2014

Perioadele de miere

De vreo 2-3 saptamani muncesc in curte zilnic.Tai, car, montez, ma catar, practic am o activitate fizica sustinuta.In ultima saptamana necesarul de bazala a scazut cu cate o unitate la doua zile, astfel ca acum 3-4 zile ajunsesem la 20 u in loc de 23 si dimineata inca ma trezeam cu 70 glicemia, iar eu am pus asta pe seama activitatii.Ma bucuram ca lucurile merg bine, ca sunt echilibrat si ca sunt intr-o usoara remisie.Pana acum 2 zile...M-am trezit cu 175(20 u bazala), ziua urmatoare cu 225(21 u bazala), iar azi cu 280(23u bazala).
Pe scurt, saptamana de aur s-a incheiat si a inceput perioada neagra.Nu stiu ce sa fac, habar nu am de ce, stiu doar ca trebuie sa astept sa treaca!
Pana una-alta, va urez sarbatori fericite, sanatate si glicemii cat mai buna

12 comments:

  1. Ai mancat suficienti carbohidrati pe masura efortului fizic? Initial scade glicemia dar treptat se instaleaza o rezistenta urata la insulina dupa mult efort fizic, zilnic, sustinut dar fara suficienti carbohidrati. Zic si eu, nimic nu e de mirare in diabet. Mie mi s-a intamplat asa si dupa ce am inceput sa mananc cat tebuie s-a imbunatatit situatia. Glicemii bune!

    ReplyDelete
  2. Citeste si aici, poate o sa-ti placa:
    http://psihologiadiabetului.com/

    ReplyDelete
  3. Salut Dragos! Si eu am diabet, tip 1 de la 14 ani. Te inteleg perfect prin ce treci. E o boala "boiereasca" cum se zice si destul de perfida pe care, vrei nu vrei trebuie sa-i faci fata la fiecare secunda. Dar sa sti ca orice boala are leac. Pana si diabetul tip 1! Vroiam sa-ti trimit cateva link-uri si carti utile legate de diabet care pe mine m-au ajutat enorm:
    - https://www.patrickholford.com/topic/low-gl
    - http://www.elefant.ro/carti/diete-fitness-retete/diete/nutritie/cartea-nutritiei-optime-7629.html
    - http://www.librarie.net/p/71484/Studiul-China-Cel-mai-complet-studiu-despre-nutritie-realizat-vreodata

    Poate ai auzit de ele, sau nu, dar te vor ajuta enorm sa intelegi relatia intre insulina - alimente cu indice glicemic (mic - mediu - ridicat) si efort
    Pace!

    ReplyDelete
  4. Salut! Am diabet de 20 de ani si as vrea sa imi pun pompa de insulina, din pacate nu prea mai reusesc sa imi controlez glicemiile cum ar trebui. Auzisem ca si tu ai pompa si ma interesa sa aflu mai multe detalii. Din pacate nu cunosc foarte multi diabetici si nu am auzit multe povesti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Am avut pompa vreo 3 ani, dar am renuntat din diverse motive(filmari, comoditate, etc).Cred ca pentru mine senzorul este mult mai folositor, ma ajuta sa imi tin sub control glicemiile si sa am un stil de viata foarte apropiat de cel al unui nediabetic.

      Delete
    2. Salut Dragos .Imi poti da mai multe detalii de unde ai achizitionat senzorul de glicemii .imi poti da un site .ms si glicemii bune iti doresc

      Delete
    3. Salut.Eu l-am luat din afara tarii, iata mailul de contact de unde poti afla toate detaliile.Sunt foarte ok oamenii.
      sales@zkopehealthcare.com

      Delete
  5. Am revenit pe pompa de vreo 4 luni si impreuna cu senzorul functioneaza f bine!

    ReplyDelete
  6. 70 glicemie la aparat este mica, tolerante dimineata 90-120 dupa 2 h - 136-160 (tolerantele le-am copiat de la producator) glicemia la aparat este mai mare. Ati muncit prea mult si ati facut hipoglicemie, mai incet cu efortil fizic, ponderat.

    ReplyDelete