Thursday, 13 August 2015

Un scurt review

A trecut ceva timp de cand am scris ultima oara aici...
De câteva luni de zile sunt mândru purtator de CMG(senzor de glicemie pentru monitorizare continua)!De când l-am achiziționat l-am purtat permanent, cu f scurte întreruperi cauzate fie de condițiile de filmare, fie ca am rămas fără senzori.
Ce înseamnă de fapt CMG?Este un device care iti măsoară în timp real(la fiecare 5 min) glicemia.
Din ce este format?
Kitul conține un receiver cu un mic ecran pe care poți vedea graficul glicemiei și ultima valoare masurata și un emițător care se montează pe senzorul care se inserează subcutanat. Receiverul arată ca un pager și are un meniu destul de simplu care te ajuta să vezi și să faci diverse lucruri-sa vezi glicemia, să notezi cantitatea de insulină injectata sau de hidrați consumata, când ai montantă senzorul și cât timp îl mai poți ține, etc
Avantaje:
-monitorizarea permanentă te ajuta să înțelegi mult mai bine răspunsul organismului la diverși factori-diferite alimente, boli, insulină, oboseală.
-elimini hipo-urile și hiper-urile prelungite
-dispare stresul provocat de trezirile în toiul nopții pt testare
-micșorezi mărimea kitului necesar non-stop "la purtător" (au fost zile în care am plecat doar cu senzorul și penul cu insulină rapidă, fără geantă:))
-scade valoarea glicozilatei
-poți seta limite superioară ai inferioară a glicemiei ai alarme care să te avertizeze
-îți arată trendul glicemiei-ascendenta, descendentă, constantă, în urcare bruscă sau cădere abruptă.Astfel poți lua din timp măsuri!
Dezavantaje:
-costul inițial de achiziție-in jur de 1200 euro
-costul lunar-280 euro
-grijă în plus când faci sport si la dus
-riscul de deveni obsedat de verificarea glicemiei
-riscul de a face excese din prea mare siguranță

Un senzor poate fi folosit conform recomandărilor timp de 7 zile, dar acest termen poate fi prelungit cu o mică păcăleală-inchizi senzorul și îl restartezi.Mi s-a întâmplat să mi se dezlipească după 2 zile, iar o dată mi-a dat eroare imediat după inserție.
Doare uneori la inserție, alteori chiar și după
Este destul de precis, eroarea medie este de 10-15 unități
Cam asta e, dacă aveți întrebări...nu ezitați!
Sărbători fericite.


3 comments:

  1. E cam scump,dar decat sa dau banii pe un baston pt nevezatori sau un scaun cu rotile....M-ai convins,eram cam sceptic.Se gasesc in Romania?

    ReplyDelete
  2. Stiu ca se gasesc si in tara, dar ceva mai scump.Mai exista varianta achizitionarii prin intermediari, persoane care cumpara "en-gros", au preturi mai bune, iar in final tu achiti chiar mai putin ca in afara tarii.

    ReplyDelete
  3. Seara mancati ce trebuie si nu va mai creste glicemia peste noapte, de preferat doar o bucata de carne vita, cca 150 grame ora 19,30 culcare ora 22.

    ReplyDelete