Friday 23 December 2016

Ultilizari neobisnuite ale pompei, senzorului, glucometrului sau penurilor!

Salut.
Sunt curios daca voi v-ati trezit folosind device-urile fara de care nu mai putem trai, in cu totul alte scopuri decat cele pentru care au fost concepute!
Eu da, iata un exemplu:))





12 comments:

  1. Salut Dragos, pe 18 Noiembrie am facut 17 ani si cu doua zile inainte de ziua mea am fost diagnosticat ,cu diabet, un cadou foarte frumos de ziua mea... am fost si la psiholog, am inceput sa ma simt putin mai bine dar am multe momente cand sunt terifiat gandindu-ma la ce complicatii ar putea sa apara .. si mai ales in momentul cand imi iau glicemia si imi fac injectia , insa nu imi vine sa cred cat de vesel poti fi tu .. inca ma rog sa se descopere ceva si poate intr o zi ma voi vindeca , vreau sa-ti spun ca te respect mult omule, si imi pare bine ca am gasit acest blog unde vad persoane ca si mine .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salut. Cum e dupa inca un an si jumatate, esti ceva mai vesel?:)

      Delete
  2. Hello Dragos,
    Multumim pentru postari...Si sotul meu este diabetic si foloseste senzorii de la firma Abbot, care dureaza 14 zile.Am vazut ca senzorul pe care-l folosesti dureaza doar 10 zile, daca nu ma insel...In rest...se pare ca dimineata, la diabetici, corpul secreta o substanta numita cortizol sau cortizon si din aceasta cauza va treziti cu glicemii de 300.Sotul meu a avut cateva zile, odata, numai 400 si sincer, ne-am speriat putin.Acum cand vad ca nu vrea sa-i scada, bagam cateva unitati in plus la insulina "de lunga durata" pe care si-o face o singura data, seara.Sperr...sa iasa ceva,o minune care sa rezolve macar complicatiile bolii, daca nu si boala.Multa sanatate si toate cele bune familiei, sustinatorul nr.1!La multi ani!

    ReplyDelete
  3. Si are diabet tip 1 de 45 de ani.Am.uitat sa specific.

    ReplyDelete
  4. Pe bune tineti regimul ca la carte? Tatal meu are diabet de 25 de ani, cu pastile cu insulina, cu greu l-am convins sa nu mai manance toate prostiile (grasimile fac cel mai rau la diabet, vazut de mine care tin jurnalu cu ce mananca).acum nu mai face insulina nu mai ia pasyile si mananca numai regimul dat de doctora.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nu tin regim ca la carte, important este insa ca reusesc sa am glicozilate decente si sa traiesc aproape normal

      Delete
  5. Buna Dragos,

    Arati cool cu atatea rezervoare de insulina pe langa corp!
    Altfel, scuza-ma ca indraznesc, am de vanzare consumabile pentru Paradigm de la Medtronic pentru 2 ani de zile (240 catetere si rezervoare) la un pret final care va fi negociat. Daca vei considera ca mesajul nu este potrivit aici, te rog sa-l stergi.
    Multumesc si Glicemii super bune!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salut. Am vazut cam tarziu...un an prea tarziu!

      Delete
  6. Salutare ma numesc virgil si vara asta împlinesc 23 de ani si tot vara asta fac un anisor de diabet tip 1 as vrea sa stiu cum este viata cu pompa . In timpul somnului la activitati fizice etc . Nu e deranjant??? Multumesc!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sunt momente in care e mai bine sa scoti pompa:))

      Delete
  7. Salutare revin la 1 an !! Si 2 de dz1 luna asta am primit si pompa de insulina combo ,am sa o montez in octombrie !! Cum este cu pompa fara senzor ma pot descurca sau necesita masurarii frecvente!!?? Multumesc!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salut. Mie imi e bine cu pompa, dar o folosesc impreuna cu senzor. Inainte de a folosi CMG ma testam de minim 8-10 ori pe zi, deci nu stiu cum ar fi fara testari atat de dese. Pompa ajuta f mult in perioadele in care esti dezechilibrat si atunci cand treci prin perioade solicitante (alimentatie aiurea, munca intensa, stres, raceli, etc), iar daca studiezi putin ce poate face si aplici, poate fi foarte misto ( recunosc ca eu nu o folosesc la maxima ei capacitate). Iti recomand un senzor daca iti permiti costurile (1200-1500 euro kit initial, apoi 140 euro/luna consumabile). Bafta

      Delete